Ekspertudtalelser

Ekspertudtalelser

Ulykkes Analyse Gruppen på Odense Universitetshospital arbejder med indsamling og bearbejdning af data for ulykker i Danmark – herunder cykelulykker for både børn og voksne.

”Der er meget god forskningsdokumentation for, at svære hovedskader bliver forebygget af cykelhjelme. Selv en let hjernerystelse kan forhindre læring, arbejde og et godt hverdagsliv i mange måneder. Derfor kan det ikke siges for tit, hvor vigtigt det er at få hjelmen på. Både børn og voksne er afhængige af at bruge hovedet mange år fremover. Hvis nogen er i tvivl, så kig på de hjelme, jeg har liggende, hvor hjelmen klart har gjort skaden mindre – eller helt forhindret den. De kritiske kan læse forskningslitteraturen,” fortæller Jens Lauritsen, overlæge hos Ulykkes Analyse Gruppen på Odense Universitetshospital, som tilføjer ”Cykling er sund motion, og selvfølgelig skal alle cykle sikkert, overholde færdselsreglerne og holde cyklen i orden.”

Sikkerhed i trafikken er et område Børneulykkesfonden har stor fokus på, og fonden står bag en række kampagner og læringsmateriale, der har til formål et oplyse og lære børn om sikkerhed og synlighed i trafikken på en sjov og underholdende måde.

”Det er vigtigt, at forældre tager dialogen med deres børn om vigtigheden af at bruge cykelhjelm. Selvfølgelig kan det være en udfordring at få sine børn til at bruge cykelhjelm, især når de bliver teenagere, men hvis du selv er et forbillede og husker hjelmen, er det nemmere at argumentere for, at dit barn også skal køre med cykelhjelm,” fortæller Henriette Madsen, Generalsekretær i Børneulykkesfonden.