Gode råd om brug af cykelhjelm

Gode råd om brug af cykelhjelm

Selvom det ikke er lovpligtigt at bruge cykelhjelm i Danmark, anbefaler Børneulykkesfonden og ABUS, at alle kører med cykelhjelm. Hvis du eller dit barn uheldigvis kommer ud for en ulykke i trafikken, kan en cykelhjelm nemlig have afgørende betydning for omfanget af hovedskader.

En cykelhjelm mindsker risikoen for hovedskader ved en cykelulykke. Men cykelhjelm beskytter kun, når den sidder rigtigt. Vi har derfor samlet en række gode råd til, hvordan din cykelhjelm skal sidde, så du får den optimale beskyttelse.

  • Hjelmen skal sidde næsten vandret på hovedet. Der skal være omkring to cm fra øjenbrynet til hjelmens forkant.
  • Cykelhjelmen sidder rigtigt, når den dækker pande, baghoved og tindinger. Den skal sidde så stramt, at du kun kan få to fingre ind mellem remmen og hagen.
  • Remmene skal indkredse ørene og slutte til ved hagen. Justér remmen en gang om ugen, så hjelmen altid sidder godt fast på hovedet, dog uden at det er ubehageligt.
  • Drej justeringshjulet bag på hjelmen, så hjelmen sidder til uden at stramme.
  • Skift hjelmen ud, hvis den har fået et kraftigt slag. Din cykelhjelm kan være flækket, uden at du kan se det, og selv den mindste flække betyder, at hjelmen ikke er sikker mere.