Information til forældre

Information til forældre

Er du tryg ved at lade dit barn færdes alene i trafikken? En undersøgelse foretaget af Epinion for Børneulykkesfonden viser, at halvdelen af forældre med børn i alderen 0-16 år i høj eller meget høj grad frygter, at deres barn kommer ud for en ulykke i trafikken.

Det skal være sundt og sjovt at cykle, men det er vigtigt, at sikkerheden er i orden. Som forælder er der flere ting, du kan gøre for at skabe de bedste forudsætninger for, at dit barn færdes trygt og sikkert i trafikken. Vi har samlet en række gode råd til dig og dit barn, når I cykler i trafikken:

  • Husk altid cykelhjelmen – det gælder både børn og voksne
  • Giv cyklen et sikkerhedstjek og sørg for, at den er udstyret med alt lovpligtigt tilbehør
  • Det er en god idé at træne dit barn i at cykel på en lukket vej eller et lukket område. Det er vigtigt, at barnet lærer at beherske sin cykel, inden I bevæger jer ud i trafikken.
  • Tal med dit barn om, at det ikke handler om at komme hurtigst frem, men at det derimod handler om at overholde reglerne og køre sikkert.
  • Når barnet fylder 6 år, må det ifølge lovgivning cykle alene i trafikken. Vores anbefaling er, at man venter med at lade børnene cykle selv til de er 10-12 år.