Om kampagnen

Om kampagnen

Børneulykkesfonden og ABUS samarbejder om kampagnen #sikkercykelby, der har til formål at sætte fokus på cykelsikkerhed for hele familien med en særlig sikkercykelby-hjelm. For hver solgt cykelhjelm donerer ABUS 40 kr. til Børneulykkesfondens forebyggende arbejde og til projektet Legeheltene.

En undersøgelse foretaget af Epinion for Børneulykkesfonden viser, at 39 % af forældre med hjemmeboende børn under 16 år aldrig kører med cykelhjelm, mens hver fjerde svarer, at de altid kører med cykelhjelm. Endnu flere danskere bør huske hjelmen, når de cykler, og det vil vi sætte fokus på med kampagnen #sikkercykelby.

De fleste uheld sker i byerne, hvor der bliver cyklet flest kilometer. Med kampagnen og den opsigtsvækkende #sikkercykelby-hjelm sætter vi fokus på cykelsikkerhed i de største danske byer ved at gøre cykelsikkerhed til et lokalt anliggende. Med tiden er målet at udbrede kampagnen til flere af landets byer, så endnu flere byer kan kalde sig for en #sikkercykelby.

”Vi er rigtig glade for, at vi i samarbejde med Børneulykkesfonden kan sætte fokus på cykelsikkerhed med fokus på både børn og voksne. Med en fælles indsats når vi målgruppen og er med til at grundlægge de gode cykelvaner tidligt. Derfor udvider #sikkercykelby-hjelmen til også at omfatte en model til børn og unge,” fortæller Line Bang Fasting Bauer, Marketing Manager, ABUS-Gruppen Nordic.

”Sikkerhed i trafikken er et område Børneulykkesfonden har stor fokus på. Vi vil gerne skabe gode cykelvaner fra en tidlig alder og motivere børn til et aktivt liv, hvor fysisk udfoldelse, leg og kreativitet er i centrum. Samarbejdet med ABUS bidrager til at sætte fokus på vigtigheden af at huske hjelmen og forebygge hovedskader blandt børn. Samtidig appellerer vi til forældrene om at være det gode eksempel og køre med cykelhjelm, fordi børn kopierer de voksnes adfærd.” Henriette Madsen, Generalsekretær i Børneulykkesfonden.

Kampagnen henvender sig til både børn og voksne, da vores anbefaling er, at ALLE kører med cykelhjelm. De særligt designede sikkercykelby-hjelm fås i en udgave to forskellige udgaver. Model Urban-I til voksne fås i sort, mens modellen Youn-I er en hvid børne- og juniorhjelm i str. 48-54 og str. 52-57. For hver solgt sikkercykelby-hjelm donerer ABUS 40 kr. af salget til Børneulykkesfonden. De indsamlede midler fra salget af sikkercykelby-hjelmen går til:

  • Projektet, Legeheltene, der arbejder for at skabe mere leg og bevægelse for indlagte børn i Danmark, så børnenes udvikling ikke går i stå under indlæggelsen. Læs om Legeheltene her.
  • Formidling af information om forebyggelse af børneulykker til forældre, bedsteforældre og andre interessenter.